RASESPESIFIKK ERNÆRING

 

Vi kan nå tilby rasespesifikk ernæring til hund og katt. Denne maten produseres av Royal Canin og er spesifikt designet for å redusere risikoen for flere sykdommer og tilstander som de forskjellige rasene har en forhøyet risiko for å få. Dette kan for eksempel være ledd-, hud-, urinveis- og tannproblemerproblemer. Når det gjelder hund har vi ernæring spesielt tilpasset Labrador, Dachshund, Boxer, Golden Rettriver, Rottweiler, Cavalier King Charles, Chihuahua, Schnauzer og Westie. Til katter kan vi tilby ernæring til Perser, Siameser og Maine Coon.

 

Hunderaser

Labrador

En labrador kan ofte spise for mye dersom maten er lett tilgjengelig. Det er derfor viktig å kontrollere energinivået i ernæringen for å unngå overvekt. Dette er grunnen til at Royal Canin sin mat til Labradorer har et lavt fettinnhold og inneholder L-karnitin som øker forbrenningen av fett og bidrar til opprettholdelse av idealvekten. Innholdet i maten er også med på å gi en økt metthetsfølelse.

 

Andre kjennetegn ved labradoren er dens kraftige benbygningen og det usedvanlige gode synet. Den tilpassede maten er derfor laget med tanke på å styrke den kraftige benstrukturen i tillegg til at det er tilsatt antioksidanter og vitaminer som skal opprettholde hundens gode syn.

Dachshund

Dachshunden har korte ben, noe som medfører at ryggvirvlene utsettes for stor belastning. Derfor er ernæringen til dachshunden utviklet med tanke på å støtte leddene. Maten bidrar også til å opprettholde muskelmassen og motvirke vektøkning, ettersom overvekt vil føre til belastning av ryggraden.

 

Maten er også med på å begrense dannelse av tannstein, noe som er meget bra ettersom dachshunden er veldig utsatt for tannproblemer. Dessuten er matens tekstur spesielt utviklet for å gi en mekanisk børsteefekt.

Golden Retriever

Golden Retriever spiser ofte for mye dersom maten er lett tilgjengelig. Dette er grunnen til at den rasespesifikke ernæringen er laget for å fremme metthetsfølelsen og bidra til opprettholdelse av idealvekten.

 

Hjertesykdommer er mer vanlige blant Golden Retrivere enn blant andre store hunder. Derfor er ernæringen laget slik at den bidrar til optimal funksjon av hjertemuskelen.

 

Golden Retrivere kjennetegnes også ved den fantastiske pelsen deres, og maten vi tilbyr er derfor laget for å intensivere mykheten og glansen i pelsen i tillegg til at den fremmer pelsveksten.

Rottweiler

Rottweileren er alltid aktiv og entusiastisk, og belaster derfor leddene sine mye. Rasen er dessverre disponert for leddsykdommer. Dette er grunnen til at den rasespesifikke maten har økt innhold av hydrolysat for å opprettholde leddenes bevegelighet.

 

Rottweileren er kjent for sin atletiske og kraftige kropp. På grunn av hundens sterke muskler har maten et høyt innhold av proteiner, som er en essensiell muskelkomponent.

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles har lett for å legge på seg. Ernæringen er derfor laget for å bidra til å holde hundens idealvekt. Maten inneholder også vitaminer og andre elementer som er med på å bekjempe hudinfeksjoner og som gir pelsen glans.

 

Dessverre er denne rasen utsatt for tannproblemer, og maten er derfor laget på en slik måte at risikoen for tannkjøttbetennelse reduseres.

 

På grunn av en hjertefeil som ofte ses hos Cavalier King Charles spaniel, er maten laget for å hjelpe til med å opprettholde et sunt hjerte.

West Highland White Terrier

Westien har en tendens til å være utsatt for hudproblemer. Ernæringen som er tilpasset westien hjelper til med å redusere risikoen for irritasjon i huden. I tilegg er den med på å gi en skinnende pels.

 

Allerede fra ung alder utvikler ofte westien et belegg på tennene. Derfor er den rasespesifikke ernæringen tilpasset slik at den skal være med på å redusere dannelsen av tannstein.

Boxer

Boxeren er en atletisk og muskuløs hund som er veldig fysisk aktiv. Den krever derfor mye av leddene sine, noe som øker faren for skade, og som resultat har den behov for et kosthold som er tilpasset dens høye fysiske aktivitet. Derfor er den rasespesifikke ernæringen laget for å bidra til å opprettholde muskelmassen og hjelpe til med å støtte leddene.

 

Hjerteproblemer er hovedårsaken til veterinærbesøk med en voksen Boxer. Dette er grunnen til at maten er laget for å bidra til at hjertet fungerer optimalt.

Dvergschnauzer

Dvergschnauzerne er veldig tilbøyelig til å utvikle steiner i urinveiene. Ernæringen til denne rasen er dermed utviklet spesielt for å øke mengden urin. Dette fører til at urinen blir mindre konsentrert og forebygger derfor dannelsen av urinveissteiner.

 

I tillegg er ernæringen med på å motvirke tannproblemer som er veldig vanlige hos små hunder. Vanlige sykdommer som dvergschnauzer får er høyt kolesterol og diabetes, og disse forverres av overvekt. Ernæringen er derfor tilpasset slik at den inneholder lite fett for å opprettholde idealvekten.

Chihuahua

Chihuahuaene har en kresen appetitt. Ernæringen tilpasset denne rasen er derfor veldig smakelig takket være den eksklusive sammensetningen av naturlige smaksstoffer. I tillegg er maten spesielt tilpasset for små kjever, og den motvirker tannsteindannelse som er veldig vanlig for små hunder. Ernæringen er også med på å redusere avføringens lukt og volum.

 

Katteraser

Maine Coon

Maine Coon har et kraftig skjelett og ernæringen tilpasset denne rasen bidrar derfor til å beskytte leddene. Maten gir også støtte til hjertefunksjonen, og i tillegg gir den sunn hud og vakker pels.

Siameser

Ernæringen til Siameser bidrar til å bevare den lange, slanke og muskuløse kroppen ved hjelp av et økt tilskudd av proteiner. Maten sørger også for optimal fordøyelsestoleranse, og en sunn hud og vakker pels.

Perser

Persere har en lang og vakker pels, og ernæringen spesielt tilpasset denne rasen har fokus på å begrense hudproblemer og forsterke hudens farge, glans og mykhet. Den bidrar også til å begrense dannelsen av hårballer. I tillegg sørger ernæringen for optimal fordøyelsestoleranse.

Dette nettstedet er laget med GoOnline XP